Thursday, 10 January 2013

The Meme

Sorry English speakers, this meme is in Finnish so I'm also answering the questions in Finnish. //

Hahaa, eka postaus suomeksi! On ollut vähän hankalaa yrittää päättää, millä kielellä tätä blogia oikeen naputtelisi... kavereita kun on monen kielisiä, asun Saksassa, joten pitäs jotenkin ehkä englanniksi kirjoittaa. Lisäksi on tosi kivakin kirjottaa enkuksi, siinä tulee jotenkin ajateltua asioita eri kantilta eikä vaan mulautettua kaikkea ruudulle ajatuksenvirtana. Olenkin nyt pähkäiltyäni päättänyt, että ehkä pitänee kirjoittaa molemmilla kielillä :)

Harakanlauluja-blogissa oltiin vastattu hauskankuuloiseen meemiin, ja koska Minna ei ketään erityisesti jatkohaastanut, päätin ottaa ohjat omiin käsiin. Oon lapsesta asti tykännyt kaiken maailman ystäväkirjoista ja slämäreistä ja mitä niitä nyt oli, missä piti vastailla kaikenmoisiin outoihin kysymyksiin. Tässä siis oma rivini. Haastaa voisin vaikka Hupsistarallaan Norsiksen, "eilenteinin"Herkun ja koukun tytöt, Leipovan LunninNeulovan NartunPeruspöperölän Virpin ja Muita ihania -Tiinan. Ei nyt hullukaan yhtätoista jaksa haastaa! Ja siis toim. huom, haastetta ei ole pakko ottaa vastaan jos ei halua. Menen myös siitä mistä aita on matalin, eli samoilla kysymyksillä kuin Harakanlaulujaisissa:


1. Miksi aloitit bloggaamisen?
Blogeja on ollut jo useampia tähän mennessä, mutta jotenkin ne ei vaan ole ottaneet tuulta alleen. Päätin nyt vielä ottaa yhden uusintaerän, jossa olisi koko elämä samassa paketissa: leipomukset, neulomukset ja muut kuulumiset (jossain määrin). Olisi niin kiva saada tästä arkisto omista tekemisistä, kun ei sitä kuitenkaan viikon päästä enää muista yhtään mistään mitään.2. Horoskooppimerkkisi?
Vaaka, eli puntaroi järjen lähtöön saakka kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja. Mitään ei voi koskaan päättää äkkiä. Jos pitää valita, valitsen yleensä molemmat.

3. Minkälainen mielentila sinulla on juuri nyt?
Koti-ikäväinen. Reissu on ollut opettavainen ja talven pakeneminen loistoidea, mutta nyt alkaa jo riittää. Tahtoo kotiin, omaan keittiöön ja omaan sänkyyn, omien kavereiden luokse.

4. Onnellisin muistosi?
Apua, ei tämmösiä voi tietää! Laitetaan vaikka äkkiseltään nyt se, kun tuli päivä jolloin elämä Berliinissä alkoi rullata ja huomasi, että tykkää siitä kaupungista niinkuin karhu puolukoista (eli siis paljon). Oli voittajafiilis.5. Lempikukkasi?
Muistan ehkä neljän kukan nimet niin laitanpa ne: orkidea, ruusu, lilja, tulppaani. Kaikki kukat on ihania, en vaan oo millään lailla kukkatietäjä niin nimet ei pysy päässä.

6. Haaveidesi aamupala?
Kaikenmoisten mahaongelmien ja niistä johtuvien pakkonirsoilujen vuoksi vastaan, että hyvä valikoima ihania, vehnättömiä leipiä, paljon eri juustoja, tahnoja ja hilloja niiden kanssa. Iso vati tuoreita hedelmiä. Edelleenkin vehnättömiä mutta kuitenkin syntisen hyviä keksejä ja kakkuja. Tiramisua. Suklaamoussea. Smoothiebaari. Ja muut juomassa kahvia niin voin haistella sen tuoksua. Mmmm!

7. Oletko puutarhaihminen ja miksi?
Haluaisin kovasti olla, mutta mies vetää tässä pidemmän korren. On ihana suunnitella kasvattavansa kaikenlaista ja niinhän sitä tehdäänkin, mutta sitten kun hommat alkaa mennä ns. mehtään eli lehdet kellastua, kukat kuihtua ja mitä näitä ongelmia nyt onkaan, niin aika tassut tervassa siinä on. Eli avuton, siis. Haaveilen silti puutarhapläntistä jonne voisi istuttaa kaikenlaista, unohtaa merkata rivit ja kitkeä sitten versot rikkaruohoina. Niin siinä kuitenkin kävis.

8. Mitä olisit harrastanut lapsena, jos nyt voisit päättää?
Ainoana lapsena olin aika herkullisessa asemassa, kun sain kokeilla vaikka mitä. Olin kuvataidekerhossa, soitin pianoa, kokeilin telinevoimistelua ja jalkapalloa, pelasin jonkin aikaa pesäpalloa. Ratsastus kuitenkin on se, joka jäi mukaan. Jos voisin nyt päättä, niin olisin halunnut partioon. Sinne mua ei ikinä kuskattu enkä tajunnut itse pyytää. Se ois varmaan ollu hauskaa, ja siitä ois ollu hyötyä. Saattaisin nyt osata esim. sytyttää nuotion (mitä en todellakaan osaa).


 
9. Rakkain esineesi?
Lapsuudenaikaiset pehmolelut: possu nimeltä Töpseli ja lumileopardi (eli leijona, sama asiahan se, eh?) Leo leijona. Kuvaa ette nyt saa, kun raukat ovat aika kaukana, odottelemassa emännän paluuta. Töpselillä on mahassa pussi, jossa se kuljettaa poikasiaan. Näistä on kuitenkin varmaan puolet kadonnut, kun yliopistoaikoina kavereideni lempileikki oli Töpselin porsaiden piilotus erinäisiin paikkoihin... kaikki eivät koskaan löytäneet takaisin :(
 
10. Oletko aamu- vai iltaihminen?
Jaa-a. Aamuisin en pääse ylös, mutta jos pakotan itseni esim. tallireissun takia, on ihan mahtavaa, miten pitkälle päivästä riittää. Iltaihminen haluaisn olla myös, mutta silloin alkaa nukuttaa. Olen siis öö päiväihminen? :)

11. Mikä on parasta jokaisessa vuodenajassa?

Kesä: Lämpö (toivottavasti) ja sateenjälkeiset tuoksut. Puistopiknikit. Se, ettei tartte miettiä, mitä pitää laittaa päälle kun lähtee ulos, vaan voi vaan T-paidassa hilpaista.
Syksy: Kuulaat ja kirkkaat päivät. Ruska. Sohvannurkkaan käpertyminen. Punaviinin kulutuksen kasvu.
Talvi: Joulu. Laskettelu- ja mökkireissut. En ole muuten talvi-ihminen, kylmyys ja pimeys on hanurista. Siksi olenkin nyt tropiikissa...
Kevät: Ensimmäiset kukat. Silmut puissa. Eka minirusketus. Vappu ja Baumblütenfest, jossa tarjoillaan kotitekoisia hedelmä- ja marjaviinejä (hyviä, ei kiljua).

Tässäpä nämä. Kiitti ja kuitti!

With love, Lilje

11 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmm en tiedä miksi mahdoit poistaa kommenttisi, mutta sain sen sähköpostiin ennen kun se täältä hävisi. Mollie Makesia on saanut ainakin vuoden 2012 kesällä joistain lehtikaupoista, että varmaan Stockmannilla tai Suomalaisessa kirjakaupassa kannattaa käydää kysymässä. Hinnasta en valitettavasti osaa sanoa. Toivottavasti auttaa!

   Delete
  2. Niin ja kiitos kommentista :) Mukava että jaksoit selata tekstit läpi!

   Delete
 2. Mulla on kans lapsena ollut pyöreä possu jonka sisässä 9 pientä pyöreää possua ja se oli niin lemppari että äiti ompeli mulle toisenkin iiiiiiiisomman possun jolla vatsassa pieni possu :)

  ReplyDelete
 3. No, no no no no you can not put these great green owly glovethings on your blog and then NOT tell your story in english!!! Please give me the pattern so I can make them myself, I don't understand any of it!

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 5. Hey there! This is where you can find the info on the owl wristwarmers (the pattern is from Molly Makes): click
  Sorry about the Finnish post, the rest of the blog is all in English :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. ha, thanks so much! And now we should go to sleep!
   best wishes from Holland ;-)

   Delete
  2. You're welcome :) Here in Thailand it's already morning...

   Delete

Thanks for dropping by! I'd love to hear what you have in mind :) Onnistuu myös suomeksi / Geht auch auf Deutsch.